Safariresa till Afrika – här är allt du behöver tänka på

SPONSRAD ARTIKEL. Är det din dröm att åka på safari till Afrika och titta på lejon, krokodiler och giraffer? Då är det dags att boka biljetterna och få ett minne för livet. Afrikaresor kommer med smarta tips inför resan.

20 december 2016

Att tänka på inför din resa till Afrika

Det finns mycket du måste tänka på när du planerar din resa. Här är Afrikaresors bästa tips som hjälper dig att planera resan.


Bästa tiden att åka: Östafrika: Året om! Endast i april – maj kan det regna så pass mycket att vägar blir översvämmade.

Namibia: Året om, men vissa rutter kan justeras efter regnperioder. Det tåls att säga att det regnar mindre under regnperioden i Afrika än under sommaren i Sverige – så det påverkar inte safarin (eventuellt kan din safariresa påverkas av regn om du reser till Khaudum Nationalpark som inte har vägar som klarar det dåliga vädret).


Visum: Beror på vilket land ni planerar att besöka. I Namibia och Sydafrika behöver ni t.ex. inte ansöka om visum medan i Östafrika kostar det 50-100 usd per land.


Packning: Packa dina kläder i en mjuk resväska eller bag, då en hård väska kan vara svår att ta med på en safari. Packa gärna med en ficklampa då elen stängs av nattetid i vissa parker. Adapter behövs i Namibia för laddning.


Vaccination: Allmänt skydd, malariaprofylax i vissa delar. Kontakta din vårdcentral för information kring vilka sprutor och mediciner du eventuellt måste ta.


Försäkring: Se till att ni har ett fullgott reseskydd. Tillägg till hemförsäkringen krävs eftersom man är utanför EU.


Säkerhet: Att åka på safari i nämnda länder är säkert.


Familjer: Safari är ett stort äventyr för alla i familjen. På grund av avstånden bör man optimera valet av safari efter barnens ålder.


Boka din resa med Afrikaresor.se Ska du boka din resa till Afrika men vet inte i vilken ände du ska börja? Ta hjälp av reseföretag som jobbar med att just hjälpa dig och bistå med expertkunskap. Afrikaresor har optimerat resor för skandinaver i 17 år och har stor kunskap om Afrika och safari.

– Afrikaresor erbjuder en klassisk safari med professionella inhemska guider där man kommer riktigt nära djuren, säger Åke Lindén som jobbar på Afrikaresor.

Förutom klassisk safari i de kända nationalparkerna kan företaget erbjuda det där extra. Här är några av resorna du kan välja mellan:


Upptäcktsresor med svenska reseledare:

  • Namibia med geologi professor Erik – för alla med djur-, natur och fotointresse. Denna resa startar i mars 2017.

  • Uganda och Tanzania med afrikaexpert Anders Åkerlund. Dessa resor startar 24 januari 2017 samt i februari 2018. Du får se Big Five men också uppleva möten med människor utanför turiststråken.

  • Res till Namibia mars 2018 med Anders – där börjar du denna mysresa hos Anders vän Thomas som har en farm i Namibia, sedan åker du på safari i Namibia och avslutar resan i Kapstaden.


Hur ska jag veta vilket land som passar mig bäst? – Egentligen är det enda problemet att det finns så mycket fantastiskt att erbjuda. Alla länder är bra men olika. Från magnifika Victoriafallen, vackra Victoriasjön till utsikten från Uhuru Peak på Kilimanjaro tre kilometer ovanför molnen. Förutom det självklara – som de miljoner gräsbetare och deras predatorer som lejon, gepard och leopard på savannen och i akacia skogarna, säger Åke Lindén som jobbar på Afrikaresor.

– Många vill till de klassiska safariländerna, Tanzania har till exempel världens största naturområden - en yta större än halva Sverige består av naturvårdsområden. Uganda hittar många till på grund av gorillorna och schimpanserna, men även här är viltsafarin bra. Det här är perfekt för familjer eftersom kostnaderna är lägre.

– Namibia har också ett lyriskt vackert landskap och Big Five är av högsta klass. Det här resmålet passar familjer med lite större barn som kan njuta av gourmetmat och lyxiga boenden med unik arkitektur. Här finns världens finaste kött och den rika Atlantens alla frukter i form av fisk och skaldjur. Ostronen växer t.ex. fem gånger snabbare än i övriga delen av världen, avslutar Åke Lindén.

Läs också

Kanske är du intresserad av...