NYTT NUMMER Armenien vill ha upprättelse: ”Det var folkmord.”

År 1915 inleddes utrotningen och deportationen av cirka 1,5 miljoner armenier i Osmanska riket, föregångaren till vår tids Turkiet. I nummer 7/2016 tittar vi närmare på den infekterade konflikt mellan Armenien och Turkiet som pågått sedan dess.

12 juli 2016 av Gitte Hou Olsen

**Det kan du läsa om i nummer 7/2016:

  • Bergsgorillor: Det krävs is i magen och skarpladdade vapen för att skydda de 480 hotade bergsgorillorna i Virunga nationalpark i Kongo (Kinshasa). Den 8000 kvadratkilometer stora parken är nämligen även hemvist för en rad desperata miliser, alla med sin egen dagordning, och parkvakterna får ofta gripa till vapen och slåss för livet.

  • Vithajen: På grund av filmen ”Hajen” är vithajen världens mest ökända haj. Faktum är dock att vi vet otroligt lite om den. Med hjälp av den senaste tekniken kan biologerna dock vara nära att hitta svaret på två av de mest frustrerande gåtorna: Hur många vithajar finns det, och vart tar det vägen?

  • Detroit: USA:s motorstad har lagt konkursen bakom sig och har plötsligt blivit inne igen – med massor av lediga (och billiga) kvadratmeter och plats för kreativa entreprenörer.

  • Armenien: Under första världskriget massakrerades den armeniska befolkningen i Anatolien i dagens Turkiet. Armenierna vill att världen, och i synnerhet Turkiet, erkänner det som ett folkmord. Var står de båda sidorna i konflikten, och varför håller Turkiet så envist fast vid sin version av händelsen?

Så får du tag i tidskriften

  • Köp tidskriften i butiker landet över för 69:90 kr.

  • Beställ en prenumeration. Just nu får du tre nummer och en radiostyrd ”rock crawler”-bil för endast 149:40 kr. Du sparar 609:20 kr.

**

Läs också

Kanske är du intresserad av...