NYTT NUMMER: Nu strömmar amerikanska turister till Kuba

Resor från USA till Kuba har i årtionden hämmats av det amerikanska embargot. Nu avskaffar USA reseförbudet, och kubanerna förbereder sig på en våg av turister från sin forna ärkefiende.

11 oktober 2016 av Gitte Hou Olsen

Det kan du läsa om i nummer 10/2016

Det karibiska paradiset Kuba ligger endast 145 kilometer från USA, och nu lockar landet åter resglada amerikaner med vackra stränder och orörd natur. Mycket pengar står på spel för de ekonomiskt hårt trängda kubanerna, men vad kommer massturismen att betyda för landets kultur och natur?

Förra året kom över en miljon flyktingar till Europa och skapade oro överallt. Liksom Sverige hör Tyskland till de länder som tog emot flest. Vi tar en titt på hur det har påverkat det tyska samhället.

Vi har rest till Sydafrika för att träffa Dawie Groenewald, världens mest eftersökte man för illegal handel med noshörningshorn, och John Hume, som äger världens största noshörningsfarm. Båda vill ha förbudet mot handel med hornen upphävt.

De japanska makakerna, som kopplar av i 35 grader varma källor, är en fascinerande syn. Se National Geographics fotograf Jasper Doests fantastiska bilder i en fotoreportage vigt åt de förunderliga badnymferna.

Så får du tag i tidskriften Köp tidskriften i butiker landet över för 69:90 kr. Beställ en prenumeration. Just nu får du tre nummer och en radiostyrd ”rock crawler”-bil för endast 149:40 kr. Du sparar 609:20 kr.

Läs också

Kanske är du intresserad av...