Perus Höjdpunkter, en resa ur samlingen National Geographic Journeys

Res till Peru och möt en fascinerande kultur, utforska Machu Picchu och upptäck några av landets hemliga pärlor.

17 januari 2017

Carpe Adventures erbjuder upplevelseresorna National Geographic Journeys som fokuserar på miljö- och hållbarhet. En av våra National Geograhpic Journeys går till fantastiska Peru. Älskar du natur och att vandra? Då är destinationen Peru ett land som skulle passa dig väldigt bra. Här får du bland annat möjlighet att vandra den berömda Inkaleden till mytomspunna Machu Picchu, utforska Amazonas och uppleva Titicacasjön.

Läs mer om turen till Peru här.

– Peru har så enormt mycket att erbjuda, från Stillahavskusten, över bergskedjan Anderna och till låglandet Amazonas. I Peru finner man också ett nätverk av över 50 000km inkaleder. Den klassiska Inkaleden leder till Machu Picchu, ett av världens sju nya underverk. Landet har en mycket spännande historia och fascinerande kultur. I söder, på gränsen till Bolivia, finner du Titicacasjön och de unika vassöarna. I norr har du underbara stränder och vågor för surfing. Dessutom är Peru en nation med ett världsberömt kök, med allt från fiskrätten ceviche till lokala specialiteter som cuy (marsvin), säger Marianne Walsh, VD på Carpe Adventures.

Vad innebär National Geographic Journeys?

– Det är en exklusiv samling unika reseupplevelser över hela världen utformade att ta resenären djupare i de kulturer och samhällen vi utforskar. Resorna inkluderar många upplevelser, tillfällen att träffa lokala experter samt fler praktiska "hands-on" erfarenheter. Du får tid att utforska på egen hand men med tryggheten av att resa i liten grupp med människor från hela världen. Resorna inkluderar bekvämt boende, smidiga transporter, flertalet måltider och erfarna turguider, säger Marianne Walsh.


Tack vare företagets långa erfarenhet har de byggt upp ett nätverk av lokala partners runt om i världen. Dessutom garanterar de samtliga gruppavgångar fram till och med 2018. National Geographic Journeys står för hänsynsfullt resande i små internationella grupper och de besöker minst ett stödprojekt per resa. Alla resenärer har möjlighet att bidra till ett lokalt projekt, genom organisationen Planeterra.

Carpe Adventures bästa tips när du reser till Peru

 • Öppna dina sinnen för nya smaker, dofter, upplevelser och möten.
 • Lär dig lite spanska och försök skapa nya vänner. Med enkla hälsnings- och artighetsfraser kommer man väldigt långt.
 • Visa respekt och intresse för lokala seder, traditioner, religion och kultur.
 • Shoppa gärna lokalt tillverkade varor. Att stödja lokala konstnärer hjälper till att hålla hantverkstraditioner vid liv.
 •  Pruta gärna på marknader men gör det med respekt och glimten i ögat.
 • Kom ihåg att alltid be om tillåtelse innan du fotograferar en person, även barn.
 • Passa på att kombinera Peru med Galapagos. Vi bjuder på flyget mellan Lima och Quito, eller vice versa, då du bokar plats på våra gruppresor till dessa två destinationer.

Praktiska råd

 • Som svensk får du stanna 90 dagar i Peru utan visum. Passet ska vara giltigt minst sex månader efter beräknad hemresa.
 • Vill du vandra Inkaleden är det viktigt att säkra ditt personliga tillstånd i mycket god tid, minst sex månader före avresa om du vill vandra under högsäsong juni-augusti.
 • Alla som reser till Peru behöver ha en reseförsäkring.
 • De flesta som besöker Peru kommer vid något tillfälle upp på en höjd över 2500 m.ö.h. Då är det viktigt att lyssna på kroppen, ta det lugnt och dricka mycket vatten. Planera gärna in några extra dagar för acklimatisering. I alla våra turer har vi avsatt tid för att du ska hinna komma i fas. Här kan du läsa mer om att resa till Peru med Carpe Adventures.

Läs också

Kanske är du intresserad av...