inka

 • Machu Picchu var kungarnas tillflyktsort högt uppe i Anderna i Peru. De precist uthuggna stenarna och perfekt anlagda terrasserna vittnar om inkafolkets mästerliga byggteknik.

  Inkas dröm om storhet

  25.04.2011.

  Ett okänt folk steg plötsligt till maktens tinnar i Anderna, och därifrån kuvade de kungadömen, gjorde om landskapet och enade ett mäktigt rike.

 • National Geographics utgångspunkt är upptäcktsresor. Oavsett om det är fyndet av Machu Picchu år 1912 eller dykningar ned i Bahamas blå hål år 2010.

  Machu Picchu

  18.04.2011.

  Det är 100 år sedan Hiram Bingham upptäckte den bortglömda inkastaden Machu Picchu. National Geographic firar det med ett tema om den mystiska staden. Delta i tävlingen om en resa till Machu Picchu, läs artiklar om staden och Binghamexpeditionen, och titta på våra vackra bilder från platsen.

Beställ nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev från National Geographic.

Anmäl dig så får du varje vecka:

 • Underhållande videosekvenser
 • De senaste artiklarna
 • Veckans galleri

Delta i Läsarnas bästa bilder

Delta i National Geographics månatliga fototävling. Vinnaren får sin bild publicerad i National Geographic. Varje månad är det ett nytt tema.

NYTT NUMMER ”Vi är på Mars om tio år”

Elon Musk grundade år 2002 sitt rymdbolag SpaceX. Nu förkunnar han att han är redo att skicka en bemannad expedition till Mars om tio år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications