James Cameron

 • James Cameron gör tummen upp efter sitt lyckade solodyk till Marianergraven, den djupaste punkten i havet.

  James Cameron genomför rekorddyk

  26.03.2012.

  Filmaren och forskaren James Cameron är nu den första människa som på egen hand har nått jordens djupaste punkt, och den ende som utforskat platsen närmare.

 • I en filmstudio i Kalifornien samlar James Cameron en grupp Titanic-­experter för att spåna idéer om hur fartyget sjönk och bröts itu. Deras ­verktyg inkluderar en tolv meter lång modell, timmar av video, kartor samt ­datorsimulationer av förlisningen.

  Vi dyker ned till Titanic

  26.03.2012.

  Filmregissören James Cameron har tillbringat mer tid ombord på Titanic än fartygets kapten Edward John Smith gjorde. Cameron berättar här om ett av sina många dyk till vraket.

 • Miniubåten Deepsea Challenger, som konstruerats av forskaren och filmskaparen James Cameron och hans tekniska personal i syfte att dyka till bottnen av Marianergraven, sänks ned i vattnet för en provtur utanför Australiens kust.

  Titanic-regissören vill dyka 11,2 km ned

  08.03.2012.

  Filmskaparen och NG-forskaren James Cameron tänker under de kommande veckorna försöka nå ned till världens djupaste punkt, Marianergraven, nästan 11,2 kilometer under havsytan.

Beställ nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev från National Geographic.

Anmäl dig så får du varje vecka:

 • Underhållande videosekvenser
 • De senaste artiklarna
 • Veckans galleri

NYTT NUMMER Oskyldigt dömd?

Kriminaltekniska bevis som fingeravtryck och hårstrån är inte så tillförlitliga som vi har trott. Hur många kan ha dömts på felaktiga grunder?

Delta i Läsarnas bästa bilder

Delta i National Geographics månatliga fototävling. Vinnaren får sin bild publicerad i National Geographic. Varje månad är det ett nytt tema.


Copyright © 2009 Bonnier Publications