Syrien

 • Porten till den gamla staden Palmyra i Syrien restes för nästan 2000 år sedan. Nu har IS lagt triumfbågen i ruiner. Foto: Wolfgang Kaehler, Getty Images.

  IS förstör ännu ett monument i Syrien

  28.10.2015.

  IS fortsätter sin systematiska förstörelse av arkeologiska fyndplatser i Syrien. Senast har den historiska triumfbågen i staden Palmyra jämnats med marken.

 • Närbilder av flyktingar

  14.10.2015.

  Flyktingarna präglar medierna överallt. Mest som siffror och statistik eller hjärtskärande foton. Vilka är då dessa flyende människor? Möt några av dem här.

 • Femårige Ahmed börjar gråta, när han har kommit i säkerhet över gränsen till Turkiet tillsammans med sin familj. Omkring 150 000 kurder färdades i tre dagar under mycket svåra förhållanden, innan de kunde ta sig över gränsen.

  Syriska flyktingar lever i kaos

  10.03.2015.

  Totalt 1,6 miljoner syriska flyktingar – varav 75 procent är kvinnor och barn – är fast i Turkiet. Större delen lever ett uselt liv i fattigdom och kaos.

 • Konflikten i Syrien hotar sällsynt fågel

  03.10.2012.

  Konflikten i Syrien gör det omöjligt att skydda den ytterst sällsynta eremitibisen, som är en ättling till den ibis, som uppträder i de gamla egyptiska hieroglyferna.

Beställ nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev från National Geographic.

Anmäl dig så får du varje vecka:

 • Underhållande videosekvenser
 • De senaste artiklarna
 • Veckans galleri

NYTT NUMMER Oskyldigt dömd?

Kriminaltekniska bevis som fingeravtryck och hårstrån är inte så tillförlitliga som vi har trott. Hur många kan ha dömts på felaktiga grunder?

Delta i Läsarnas bästa bilder

Delta i National Geographics månatliga fototävling. Vinnaren får sin bild publicerad i National Geographic. Varje månad är det ett nytt tema.


Copyright © 2009 Bonnier Publications