Beväpnade med spjut och svärd slåss deltagarna under återuppförandet av ett slag mellan vikingar och slaver under en festival i Wolin i Polen. Foto: David Guttenfelder

NYTT NUMMER Från bonde till viking

Hur förvandlades medeltidens skandinaviska bönder till hårdföra vikingakrigare?

22 mars 2017

Det kan du läsa i nummer 3/2017:

Från medeltidsbonde till viking

Turbulens och upprustning kännetecknade århundradena före vikingatidens början, och en naturkatastrof ledde troligen till långvarig kyla, död och förödelse. Ny forskning skapar en ny och mer komplex bild av vikingarnas uppkomst.

Grottforskning i Uzbekistan

Ett av världens djupaste underjordiska grottsystem heter Dark Star och ligger i Uzbekistan. Grottans djupaste utforskade punkt ligger 900 meter under markytan. Följ med en nybörjare på grottforskning ned i det okända, kolsvarta mörkret.

Apselfie

Celebesmakaken är en av världens 25 mest hotade primater, men när en av dem stal en kamera från en turist och tog en selfie som spreds viralt exploderade även intresset för arten. Det kan bli dess räddning.

Trädet: vittne och själasörjare

Träd ger oss skugga och tröst, griper in i vår kultur och bidrar med unika historiska vittnesbörd. I en vackert illustrerad artikel reser vi runt i världen och utforskar trädets roll för oss människor.


Så får du tag i tidningen

Köp den i butiker runt om i landet för 71:90 kr.

Dessutom har vi alltid bra erbjudanden om kortare eller längre prenumerationer, så att du i lugn och ro kan testa om tidskriften är något för dig.

Just nu får du till exempel tre nummer och en drönare med loopfunktion och tre hastigheter för 89:50 kr. Du sparar 625:20 kr.

Beställ här

Läs också

Kanske är du intresserad av...