Solnedgången färgar Lemairekanalen på Antarktiska halvöns västra sida röd. Kustisen i Antarktis håller på att luckras upp efter hand som havet­­­ och luften blir varmare.

NYTT NUMMER Krisen för isen

Åren 2015–2016 slet sig ett 580 kvadratkilometer stort stycke av Pine Island shelfis loss och flöt ut i Amundsenhavet, där vattentemperaturen har stigit mer än en halv grad de senaste­­­ decennierna, och isen smälter och kalvar fyra gånger snabbare än förr.

27 juli 2017

Det kan du läsa i nummer 7/2017:

Krisen för isen

Forskarna försöker kartlägga kontinentens nedsmältning. Hur lång tid har vi på oss att göra något, innan vi står inför en global kris?

Skönhet under isen

Det gör fysiskt ont att ta bilder av det slag som du får se i denna artikel. Vi ger en ovanlig inblick i den överraskande världen under isen.

Resebrev: Sydkinesiska havet

Överfiske och en strid om rätten till havet har fått fiskbestånden att störtdyka och kan få globala konsekvenser.

Skottlands hedar

Höglandets legendariska hedlandskap står i centrum för en hätsk debatt om överklassens traditionella äganderätt och hedarnas framtid.

    

Så får du tag i tidningen

Köp den i butiker runt om i landet för 71:90 kr.

Dessutom har vi alltid bra erbjudanden om kortare eller längre prenumerationer, så att du i lugn och ro kan testa om tidskriften är något för dig.

Just nu får du till exempel tre nummer och en drönare med loopfunktion och tre hastigheter för 89:50 kr. Du sparar 625:20 kr.

Beställ här

Läs också

Kanske är du intresserad av...