Vi utvecklar nu kraftfulla nya genmodifieringsredskap, som kan leda till en mänskligt styrd evolution. “Jeg tror, at det er uundgåeligt, at vi vil forsøge at forbedre mennesket. Det er i vores natur,” siger bioetiker Linda MacDonald Glenn. Illustration: Owen Freeman

NYTT NUMMER: Nu styr vi själva människoartens utveckling

Genmodifiering och avancerad teknik har sedan länge gått om den långsamma evolutionen. Människans utveckling ligger nu i våra egna händer.

20 april 2017

Detta kan du läsa i nummer 4/2017:

Människoarten är snart en genmodifierad cyborg

Om den mänskliga genetiken varit ett teknikföretag hade det gått i konkurs för länge sedan, för affärsplanen förutsätter att ett gynnsamt drag uppträder av en slump och sprids via sexuell fortplantning. Vår tekniska utveckling går mycket snabbare: Framtidens människa är en genmodifierad cyborg.

Fruktansvärda skildringar från Mosul

Medan allierade styrkor rycker fram för att återta den irakiska staden Mosul från IS, berättar irakier på flykt skakande historier om IS-styrkornas brutalitet.

Smältande permafrost avslöjar dolda skatter

En uppsjö av fynd från tidiga inuitkulturer dyker nu upp ur marken i Alaska. Det är emellertid ont om tid om vi ska rädda dem från väder och vind.

Nya tider i Pakistans byar

I den bergiga Gojalprovinsen i norra Pakistan har sociala medier och utbildning klivit in i de ensligt belägna bergsbyarna. Se de fantastiska bilderna från en trakt som befinner sig i gränslandet mellan traditioner och den moderna världen.

Bildreportage: Våren i 93 foton

Följ med på en resa genom en överdådig fotohyllning till våren med National Geographic-fotografen Jim Brandenburg.


Så får du tag i tidningen

Köp den i butiker runt om i landet för 71:90 kr.

Dessutom har vi alltid bra erbjudanden om kortare eller längre prenumerationer, så att du i lugn och ro kan testa om tidskriften är något för dig.

Just nu får du till exempel tre nummer och en drönare med loopfunktion och tre hastigheter för 89:50 kr. Du sparar 625:20 kr.

Beställ här

Läs också

Kanske är du intresserad av...