NYTT NUMMER: Vem blir ett geni?

Varför blir en del människor så mycket smartare än vi andra?

6 juni 2017

Det kan du läsa i nummer 5/2017:

Världens stora genier

Under historiens gång har enskilda individer förändrat världen genom sina briljanta bidrag inom olika fält. Vad är det som gör dessa personer så unika att de höjer sig över oss andra?

Reportage från ett land i knipa


Centralafrikanska republiken är rik på resurser och skulle kunna vara en blomstrande nation, men i stället råder det kaos och laglöshet. Hur har det kunnat gå så snett?


Etiopiens apor

Om man vill rädda världens sista gräsätande apor – geladorna – verkar det förnuftigt att börja med att rädda gräset på de etiopiska högslätter där de bor.

Resebrev: Indianer går samman i protest

Kampen mot en oljerörledning i North Dakota har samlat tusentals företrädare för ursprungsfolk i USA till en ny aktivism.

Fotoreportage: Spår av framtiden

En vacker berättelse från en nedlagd forskningsstation i Tanzania – som fortfarande väntar på framtiden och en dröm, som aldrig riktigt gick i uppfyllelse.


Så får du tag i tidskriften
Varje månad får du djuplodande reportage om spännande expeditioner runt om i världen, naturens underverk, historiens stora händelser, forskningens senaste rön och massor av bakgrundskunskap från världens brännpunkter.
Köp den i butiker runt om landet för 71:90 kronor.

Dessutom har vi alltid bra erbjudanden på kortare eller längre prenumerationer, så att du i lugn och ro kan testa om tidskriften är något för dig.

Just nu får du till exempel sex nummer av tidskriften och en kraftfull, solcellsladdad RocketPal Powerbank – så att du kan ladda din telefon, surfplatta eller kamera i farten – för endast 149:50 (+ porto på 39:50). Du sparar 780:90 kronor.

Beställ här

Läs också

Kanske är du intresserad av...