Nytt nummer ute nu: Bilder kan förändra världen

Se fotograferna som förändrade världen, upplev Nordkorea bakom fasaden och läs om hur hemelektronik finansierar våldet i Kongo (Kinshasa).

16 oktober 2013

I månadens nummer av National Geographic kan du läsa om:

  • Fotografiets makt Bilder har förändrat vår uppfattning av världen.

  • Vittnesbörd: Mineraler och mord Mineralerna i vår hemelektronik finansierar våldet i Kongo (Kinshasa).

  • Bevis: Nedsmältning Vi kan se glaciärerna försvinna inför våra ögon.

  • Avslöjande: Nordkorea bakom fasaden Upplev hur livet är i det slutna samhället.

  • Beskydd: Nutidens Noas Ark Djurparker måste välja: populära eller hotade djur?

  • Samband: Den visuella byn I dag är vi alla fotografer – och världen har krympt.

  • Extra med detta nummer: Jubileumsbok Få historien bakom National Geographics legendariska upptäcktsresande, fotografer och äventyrare.

Tidskriften National Geographic - ett fönster till världen. National Geographics gula ram utgör ett fönster till världen i går, i dag och i morgon. Genom djuplodande reportage och fantastiska foton tar tidskriften dig med på en resa runt vår unika planet.

Följ med på äventyr med National Geographics skribenter och fotografer, som är kända som de skickligaste i världen, och kom tätt inpå naturen, arkeologins gåtor, avlägsna folkslag, aktuella globala utmaningar och den senaste forskningen.

National Geographic Society

Det är det amerikanska, icke vinstdrivande sällskapet National Geographic Society, som står bakom tidskriften. Sällskapet grundades 1888, när en grupp av dåtidens ledande vetenskapsmän gick samman för att skapa en tidskrift, som kunde ”öka och sprida kunskapen om geografi". I dag ges National Geographic ut på 31 olika språk, och globalt sett har tidskriften 50 miljoner läsare.

Vi stödjer forskningen

Under de senaste 125 åren har National Geographic Society finansierat över 9000 projekt inom vetenskap, undervisning och naturvård samt otaliga expeditioner och upptäcktsresor, som resulterat i spännande, ny kunskap direkt från fältet. Som prenumerant på tidskriften bidrar du också till att stödja dessa allmännyttiga projekt.

Läs mer om National Geographic Society här

Läs också

Kanske är du intresserad av...