Nytt nummer ute nu: Kuststäder hotas av översvämning

National Geographic undersöker den här månaden havens stigande vattennivåer, en grupp bergsbestigares väg till toppen av Antarktis samt Kejsarkanalen i Kina.

24 september 2013

I månadens nummer av National Geographic kan du läsa om:

  • När havet stiger Just nu hotas 136 stora kuststäder av översvämning. Hur mycket kommer havet att stiga, efter hand som jorden blir varmare?

  • En framtid utan is Så kan världen komma att se ut om all isen på planeten smälter.

  • Bergen kallar Fyra bergsbestigare trotsar elementens raseri för att bli de första som tar sig upp på Antarktis okända toppar.

  • Rymdtoppar Vilket berg i rymden är högst?

  • Våghalsar: Världskonstnär Konstnären JR använder hela världen som sin duk.

  • Kinas Kejsarkanal Kejsarnas makt har stått och fallit med kanalen, som i 1400 år har förbundit norr och söder.

  • Arktiskt andhål Enastående bilder vittnar om att djurlivet frodas i ett kallt paradis norr om Sibirien.

Tidskriften National Geographic

  • ett fönster till världen. National Geographics gula ram utgör ett fönster till världen i går, i dag och i morgon. Genom djuplodande reportage och fantastiska foton tar tidskriften dig med på en resa runt vår unika planet.

Följ med på äventyr med National Geographics skribenter och fotografer, som är kända som de skickligaste i världen, och kom tätt inpå naturen, arkeologins gåtor, avlägsna folkslag, aktuella globala utmaningar och den senaste forskningen.

National Geographic Society

Det är det amerikanska, icke vinstdrivande sällskapet National Geographic Society, som står bakom tidskriften. Sällskapet grundades 1888, när en grupp av dåtidens ledande vetenskapsmän gick samman för att skapa en tidskrift, som kunde ”öka och sprida kunskapen om geografi". I dag ges National Geographic ut på 31 olika språk, och globalt sett har tidskriften 50 miljoner läsare.

Vi stödjer forskningen

Under de senaste 125 åren har National Geographic Society finansierat över 9000 projekt inom vetenskap, undervisning och naturvård samt otaliga expeditioner och upptäcktsresor, som resulterat i spännande, ny kunskap direkt från fältet. Som prenumerant på tidskriften bidrar du också till att stödja dessa allmännyttiga projekt.

Läs mer om National Geographic Society här

Läs också

Kanske är du intresserad av...