Nytt nummer ute nu: Varför kan vi inte säga nej till socker?

I denna månads nummer av National Geographic berättar vi bland annat varför det är så svårt att säga nej till socker och så tar vi med dig på människans första resa.

12 december 2013

I månadens nummer av National Geographic kan du läsa om:

  • Sockerchock För mycket socker är skadligare än vi kanske har trott. Varför är vi då så tokiga i något som är så dåligt för oss?

  • De tidigaste skidåkarna Världens första skidåkare var stenåldersjägare - och i västra Kina lever den ur- åldriga jägarkulturen kvar.

  • Vandringen ut ur Afrika Paul Salopek ger sig ut på en episk vandring i våra tidigaste förfäders fotspår. Längs vägen porträtterar han mänskligheten i början av det tredje årtusendet.

  • Våghalsar: Jane Goodall Hennes studier har lärt oss mycket om schimpanser - och om oss själva.

  • Stäpplöparna som erövrade Västern Hur blev en ovanlig växtart från de ryska stäpperna en symbol för den amerikanska prärien?

Tidskriften National Geographic – ett fönster till världen. National Geographics gula ram utgör ett fönster till världen i går, i dag och i morgon. Genom djuplodande reportage och fantastiska foton tar tidskriften dig med på en resa runt vår unika planet.

Följ med på äventyr med National Geographics skribenter och fotografer, som är kända som de skickligaste i världen, och kom tätt inpå naturen, arkeologins gåtor, avlägsna folkslag, aktuella globala utmaningar och den senaste forskningen.

National Geographic Society

Det är det amerikanska, icke vinstdrivande sällskapet National Geographic Society, som står bakom tidskriften. Sällskapet grundades 1888, när en grupp av dåtidens ledande vetenskapsmän gick samman för att skapa en tidskrift, som kunde ”öka och sprida kunskapen om geografi". I dag ges National Geographic ut på 31 olika språk, och globalt sett har tidskriften 50 miljoner läsare.

Vi stödjer forskningen

Under de senaste 125 åren har National Geographic Society finansierat över 9000 projekt inom vetenskap, undervisning och naturvård samt otaliga expeditioner och upptäcktsresor, som resulterat i spännande, ny kunskap direkt från fältet. Som prenumerant på tidskriften bidrar du också till att stödja dessa allmännyttiga projekt.

Läs mer om National Geographic Society här

Läs också

Kanske är du intresserad av...