Redo för en utmaning i det japanska köket

Världens Historia rustar dig till tänderna med japanskt stål så att du själv kan prova på Fjärran Österns kulinariska specialiteter

3 oktober 2016

Få ett supervasst Omakase-knivset i japanskt stål till ett mycket nedsatt pris tillsammans med National Geographic

Det japanska köket är vida känt för sina många exklusiva råvaror, fantastiska smaker och helt unika tillagningsmetoder. Det har inte gått obemärkt förbi i vår del av världen, där japanska restauranger går att finna lite varstans.

Även om det hittills framförallt är sushi som har varit populärt i Norden, finns det flera andra japanska specialiteter som t.ex. den klassiska ramen-nudelsoppan som allteftersom börjar göra sitt intåg.

Ett kök där man håller på traditionerna

Traditioner har alltid varit mycket viktigt i det japanska samhället och är det än i dag. Det gäller också för det japanska köket. När man har ätit klart lägger man till exempel alltid ned ätpinnarna på den lilla hållaren framför tallriken eller ovanpå skålen med ris. Man ställer dem ALDRIG lodrätt ned i riset.

Det anses nämligen vara ett dåligt omen, eftersom man som del i en japansk begravningsritual serverar ris med upprättstående pinnar till den döde.

Kockens rekommendation

Omakase är japanska och betyder ungefär ”det är upp till dig” – och om du säger omakase på en restaurang i Japan, får du det kocken anser vara dagens bästa rätt.

Det syns tydligt på utformningen av knivsetet att Hasakis formgivare har haft fokus på det perfekta. Knivblad i kvalitetsstål. Skaft i gediget, välbearbetat och trippelpolerat pakkaträ. Genomtänkt, stram japansk design i allt från produkt till förpackning.

Detta får du

Setet består av två supervassa knivar – en kockkniv (Nakiri, 32 cm), som är perfekt att hacka och skiva med, och en filékniv (Yanagiba, 33 cm) för detaljarbetet.

Knivsetet är värt 429:–, men just nu kan du få det tillsammans med 2 nummer av National Gepgraphic för endast 49:50 HÄR.

Läs också

Kanske är du intresserad av...