Så får du stöd till ditt projekt

Ta reda på hur man ansöker om anslag från National Geographics Global Exploration Fund.

Martin Wikelski
Martin Wikelski

I förlängning av National Geographics mer än 100-åriga tradition av att ge stöd åt forskning världen över har fonden Global Exploration Fund etablerat ett nätverk för att ge stöd åt forskning, naturvård och upptäcktsprojekt i Nordeuropa.

Det betyder att medborgare i Danmark, Norge, Sverige och Finland kan ansöka om stöd. Ansök här. Observera att ansökningarna måste formuleras på engelska.

De som får stöd från fonden och de resultat som kommer ut av det, kommer att kunna dra nytta av National Geographics medie- och kommunikationsnätverk, som stöds av en vetenskaplig rådgivningspanel, styrningskommitté och regionala partnerskap.

Anslag

Även om beloppen är väldigt varierande är de i genomsnitt på 20000 euro, cirka 180000 kronor. Eftersom pengarna från National Geographic Society är avsedda som ett komplement, uppmanas ansökarna å det bestämdaste att även söka medel från andra instanser. GEF-anslag fungerar normalt som startpengar och ges för ett års forskning.

Begränsningar

Anslag från National Geographic Society får inte användas för att betala indirekta utgifter, fasta utgifter eller andra utgifter, som inte är direkt relaterade till projektet. Förmåner är också undantagna, och det är även löner.

Pengarna får inte användas till resor till vetenskapliga/yrkesrelaterade möten eller konferenser, rättegångar, köp av mark, donationer, uppförande av permanenta fältstationer eller publicering av forskningsresultat.

Mottagarna förväntas ge National Geographic Society förtur till att publicera deras resultat.

Hämta ansökan

Ansökan om anslag från Global Exploration Fund sker i två steg.

Steg 1: Föransökan

Innan man kan erhålla ett ansökningsformulär måste den huvudsakliga forskaren skicka in en föransökan via internet. Det är ett antal saker du bör vara uppmärksam på, innan du gör det:
• Det går att fylla i föransökan i flera omgångar. Du har möjlighet att spara föransökan och göra den färdig vid en senare tidpunkt.
• Under ifyllandet av ansökan kommer du att uppmanas att ladda upp en elektronisk kopia av ditt uppdaterade curriculum vitae (CV). De nödvändiga uppgifterna kommer att anges.
• Se till att din webbläsare är inställd på att ta emot cookies.
• Om du har frågor angående internetformuläret för föransökan, kan du skicka ett mejl till GEFNEurope@ngs.org.
• Global Exploration Fund tar emot föransökningar året runt. Skicka in din föransökan minst åtta månader före den förväntade projektperiodens början.

Ansøg her.

Den huvuddsakliga forskaren får besked inom åtta veckor. Om föransökan godkänns, kommer forskaren att få ett mejl med en länk till det fullständiga ansökningsformuläret på internet.

Steg 2: Ansökan

Efter mottagandet av ansökningsformuläret ska forskaren fylla i och skicka in ansökan via internet. Det är ett antal saker du bör vara uppmärksam på, innan du gör det:
• Global Exploration Fund tar emot ansökningar året om. Det kan dock ta upp till sex månader från mottagandet av din ansökan tills att GEF-rådgivningspanelen formellt har läst igenom och bedömt den.
• Tidigare mottagare av anslag måste först ha uppfyllt alla åtaganden med avseende på rapportering och redovisning, innan de skickar in ansökningar om ytterligare stöd.

Träffa panelen som delar ut anslagen från Global Exploration Fund i Norden (på engelska).

Beställ nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev från National Geographic.

Anmäl dig så får du varje vecka:

  • Underhållande videosekvenser
  • De senaste artiklarna
  • Veckans galleri

Nytt nummer: Klimat

I National Geographic nummer 11/2015 rustar vi dig för klimatförändringarna. Hur illa är det, och hur kan vi leva med det?

Delta i Läsarnas bästa bilder

Delta i National Geographics månatliga fototävling. Vinnaren får sin bild publicerad i National Geographic. Varje månad är det ett nytt tema.

Illustrerad Vetenskap
Världens Historia
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications