Galleri: Veckans astronomibilder

Moln flyter som en flod över ljuset från schweiziska byar, medan soluppgången förgyller Alperna på denna bild från den 30 januari. Till höger pryder halvmånen och Venus klara prick den ljusnande morgonhimlen.Venus är närmare solen än jorden, och därför passerar Venus emellanåt jorden i sin omloppsbana – som en bil, som kör runt på en racerbana. Det betyder att Venus med 584 dagars mellanrum byter från att vara aftonstjärnan, som är synlig efter solnedgången, till att vara morgonstjärnan, som är synlig före soluppgången.

10 februari 2011

Moln flyter som en flod över ljuset från schweiziska byar, medan soluppgången förgyller Alperna på denna bild från den 30 januari. Till höger pryder halvmånen och Venus klara prick den ljusnande morgonhimlen.

Venus är närmare solen än jorden, och därför passerar Venus emellanåt jorden i sin omloppsbana – som en bil, som kör runt på en racerbana. Det betyder att Venus med 584 dagars mellanrum byter från att vara aftonstjärnan, som är synlig efter solnedgången, till att vara morgonstjärnan, som är synlig före soluppgången.

Klicka på galleriikonen till höger för att se veckans astronomibilder.

Läs också

Kanske är du intresserad av...