NYTT NUMMER ”Vi är på Mars om 10 år”

Uppfinnaren och miljardären Elon Musk grundade år 2002 sitt rymdbolag SpaceX med syftet att göra det möjligt för människan att kolonisera andra planeter. Nu förkunnar han att han är redo att skicka en bemannad expedition till Mars om tio år.

15 november 2016 av Gitte Hou Olsen

Det kan du läsa om i nummer 11/2016:

På väg till Mars

Elon Musk är säker. SpaceX har kommit så långt i utvecklingen av återanvändbara raketer – en avgörande faktor i strävan efter att sänka uppskjutningskostnaderna – att han ser sin vision om en ny civilisation på Mars som inom räckhåll. Vi ser närmare på projektet.

Oviss framtid för Perus urfolk

I den 17000 kvadratkilometer stora Manú nationalpark i Peru finns det ursprungsfolk som fortfarande lever isolerade som jägare och samlare. Områdets rika mineral- och naturgasfyndigheter gör emellertid parken till ett omstritt territorium. Följ med på apjakt i regnskogen, och se världen ur matsigenkafolkets ögon.

Sri Lankas svåra fred

Det är sju år sedan det 26 år långa inbördeskriget i Sri Lanka mellan de singalesiska makthavarna och rebellrörelsen de tamilska tigrarna tog slut. Nu kämpar de forna motståndarna för en gemensam, fredlig framtid.

Mayafolkets okända ormkungar?

För två decennier sedan var mayafolkets ormdynasti helt okänd. Nu avslöjar nya fynd i Mexiko att ormarna härskade över ett väldigt rike. Vilka var de mäktiga och mystiska ormkungarna?

Så får du tag i tidskriften Köp tidskriften i butiker landet över för 69:90 kr. Beställ en prenumeration. Just nu får du tre nummer och en radiostyrd ”rock crawler”-bil för endast 149:40 kr. Du sparar 609:20 kr.

Läs också

Kanske är du intresserad av...