Apa adopterar övergiven hundvalp

I Indien har en rhesusapa tagit en föräldralös hundvalp under sina vingar. Se de gulliga bilderna av det omaka paret, som tagit alla djurvänner med storm.

27 januari 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

Det är inte bara vi människor som blir varma om hjärtat, när vi kommer i närheten av hundvalpar.

I södra Indien har en rhesusapa adopterat en övergiven hundvalp – och enligt invånarna i staden Erode, där det omaka paret håller till, är de oskiljaktiga.

”Alla som sett dem talar om deras starka, ömsesidiga kärlek och beskriver bandet mellan dem som något av det mest omsorgsfulla de någonsin sett”, säger Sasi Kumar, som sett den lilla familjen på nära håll, till den indiska nyhetssajten Zee News.

Hundvalp matas med vindruvor

Som man kan se i bildgalleriet överst i artikeln, gör apan allt för att ta hand om sin nya ”baby”.

Förutom att den ser till att hundvalpen får sin dagliga mjölk matar den även valpen med vindruvor. Dessutom badar den valpen och skyddar den mot potentiella fiender.

Är skilsmässan nära?

Det är fortfarande ett mysterium hur det kärleksfulla bandet mellan de båda raserna uppstått. Det kan dock komma sig av att apan har förlorat sin egen unge, och därför kastat sin moderskärlek över den lilla hundvalpen.

Även om apan och valpen ser ut att njuta av varandras sällskap är det inte säkert att de får lov att fortsätta vara tillsammans.

Invånarna i staden Erode är rädda att myndigheterna ska bedöma att apan inte kan ta hand om sin ”baby” och därför tänker skilja dem åt.

Vi håller tummarna för att det sötaste djurparet sedan Lady & Lufsen får lov att fortsätta vara en familj ett tag till.

Läs också

Kanske är du intresserad av...