Fantastiska foton av Man vs. Animal

Ny fototävling uppmärksammar baksidan av världens naturreservat. Initiativtagarna hoppas att de vackra bilderna kan vara en drivkraft till förändring.

11 december 2015 av Brian Clark Howard

Problem i paradiset

Några av världens bästa fotografer har sedan mars i år tävlat om att föreviga både dystra och vackra ögonblick mellan människor och djur för att uppmärksamma de problem som förekommer i världens många naturreservat. Nu har vinnarna utsetts.

Fototävlingen har arrangerats av den mexikanska organisationen Por el Planeta, och de vackra fotografierna täcker allt från havsdjupen till afrikas savann. Du kan se de fantastiska vinnarbilderna i galleriet ovan.

Foton leder till förändring

Mer än 30000 bilder skickades in till tävlingen av 3000 fotografer från hela världen. Enligt fotografen bakom initiativet, Christina Mittemeier, är syftet att visa en mörkare sida av världens naturreservat.

”Vi anser att bilder är mer än bara ljus, vackra motiv och perfekta inställningar. De bästa bilderna kan även vara en drivkraft bakom förändringar", säger hon.

För att alla skulle ha möjlighet att delta delades tävlingen in i kategorier som ”professionell”, ”amatör” och ”unga”'. Vinnarna har fått dela på en sammanlagd prissumma på 300000 dollar.

De pengar som blir över från utställningen går till att stödja utvecklingen och bevarandet av världens naturreservat.

Inspärrade djur ger problem

Ett naturreservat är ett skyddat naturområde, i vilket man kan erbjuda djuren lugna habitat, så att de får möjlighet att fortplanta sig, vila och äta. Det tycks inte vara något som talar emot att det är en god idé.

Att ha djuren inspärrade på ett visst område kan dock erbjuda utmaningar och svårigheter. Naturreservat är därför inte alltid helt utan problem, och det är den verkligheten som bilderna försöker illustrera.

Läs också

Kanske är du intresserad av...