David Doubilet och det frodiga korallrevet i Kimbe Bay

David Doubilet förevigar det rika korallrevet och djurlivet i Kimbe Bay vid Papua Nya Guinea. Mångfalden är stor och budskapet klart – vi måste ta hand om det.

24 november 2015

David Doubilets budskap är klart: “Vi måste bevara arterna för att bevara världen. Vi måste bevara arterna för att fortsätta leva vårt liv på planeten. Vi måste bevara arterna bara för att vi bör. Men när du säger “varför”? får du ett väldigt udda svar, som jag samtidigt anser är det viktigaste – för att det är vackert”.

Den myllrande biologiska mångfalden vid Kimbe Bay David Doubilet förmedlar sitt budskap genom att föreviga det unika korallrevet i Kimbe Bay vid Papua Nya Guinea. Kimbe Bay är ett av hörnen i koralltriangeln, som även inkluderar Filippinerna och Indonesien – det är världens centrum för den biologiska mångfalden i haven.

David Doubilet fotograferar den frodiga undervattensnaturen ur dess mest omedelbara och naturligaste sida. Undervattenslivet I Kimbe Bay vid Papua Nya Guinea i Stilla havet är rik på biologisk mångfald. Där finns omkring 900 arter av revfiskar, vilket bekräftar ett dynamiskt och pulserande liv.

David Doubilet försöker därför uppmärksamma det paradoxala i att bevittna de vackra och sårbara platserna samtidigt som vi deltar i förstörelsen av dem:

"Problemet med miljön och naturen är att ju fortare vi upptäcker platserna, desto snabbare förstör vi dem. Det är som erövrarna som upptäckte en hel civilisation, dödade den och förstörde allt, tills inget fanns kvar.

Bakom fotografen David Doubilet Undervattensfotografen föddes 1946 i New York, och redan som åttaåring snorklade han runt vid New Jerseys kust.

Som tolvåring började han ha undervattensbilder. År 1971 utförde David Doubilet sitt första uppdrag för National Geographic. Sedan 1976 har han varit fast fotograf för National Geographic. Han har vunnit många ansedda priser, däribland ”Lennart Nilsson Award in Photography”.

David Doubilet utforskar världshaven och har bland annat fotograferat i Nya Zeeland, Tasmanien, Skottland, Japan och i sydvästra Stilla havet.

Han har fotograferat de flesta havsdjur, och tagit bilder av djurs beteenden som aldrig tidigare observerats.

Fakta om David

Läs mer på: www.daviddoubilet.com

Läs också

Kanske är du intresserad av...