Fotoreportage: Trädgårdens småfolk

När Aaron Ansarov slutade som krigsfotograf började han ta bilder i trädgården. Se bilderna här.

16 maj 2013 av Aaron Ansarov

För ett par år sedan pensionerades jag av hälsoskäl från den amerikanska flottan, där jag hade varit krigsfotograf. Som terapi vandrade jag runt i min trädgård i Virginia, tillbringade tid med min lille son och berättade för honom om de djur vi stötte på. Han föreslog att vi skulle ta in några av dem inomhus för att fotografera dem i detalj. När vi gjorde det framstod deras färger och strukturer som otroligt imponerande.

Sedan dess har vi flyttat, först till Georgia och sedan till Florida. Vi har även vistats i Polen, där min hustru är född. Oavsett var vi har bott har dock samma sak skett: nya "grannar" – som en blåskrika, som jagade in en trollslända i vårt hus, eller en hoprullad klotgråsugga, som vi fann under en stubbe – dyker genast upp, som om de bara väntar på att bli fotograferade. Denna hyperlokala tillgång har gett mig en helt ny syn på världen. Det spelar ingen roll var man bor, bara vad man ser omkring sig.

Jag har två regler för mitt projekt. Den första är att tillfångatagna djur ska släppas lös oskadda. Den andra regeln är att jag begränsar mina fotosessioner till högst 15 minuter, även om jag inte får den bild jag hoppades på. Jag vill inte skrämma mina motiv. Det blir alltid fler tillfällen – de bor ju precis här intill.

Fotografen

Aaron Ansarov föddes och växte upp i Florida, USA.

Se fler av Ansarovs bilder här.

Läs också

Kanske är du intresserad av...