Mattias Klum: Regnskogens rikedom och sårbarhet

Se galleriet med bilder från regnskogens unika natur och djurliv. Fotografen Mattias Klum lyfter fram den oförstörda naturen och går riktigt nära för att visa hotade miljöer och djurarter.

9 november 2015 av Nadia Deleuran

National Geographics ansedde fotograf Mattias Klum tar med betraktaren på en känslomässig resa. Han berättar att en av drivkrafterna bakom arbetet är att försöka åstadkomma något bra med sina bilder. Han vill uppmärksamma problem som han anser att vi är tvungna att ta hand om.

Galleriet ovan vittnar om Mattias Klums passionerade intresse för naturvård och djurliv. Genom hans kameralins följer vi med på en resa till regnskogar som hyser hotade djur och som skövlats för att ge plats åt oljepalmsplantager – trots att hotade djur lever och vistas i skogarna.

Bakom fotografen Mattias Klum Mattias Klum föddes i Uppsala 1968 – redan 1986 började han arbeta som frilansfotograf, och hans arbete har publicerats i många internationella medier.

Mattias Klum är en världsberömd fotograf, och han specialiserar sig på att porträttera och ge röst åt hotade miljöer, djurarter och kulturer. Dessutom har han sedan 1994 spelat in filmer. Han har fotograferat för National Geographic sedan 1997, och han har sedan dess stöttat National Geographics program för biologisk mångfald och viktiga debatter.

Mattias Klum ingår i globalt ansedda nätverk som vill öka uppmärksamheten kring och stödet till viktiga miljömässiga, hållbara och humanitära initiativ. Han är en av National Geographics mest hyllade talare – han levererar ett inspirerande och underhållande program med budskap som ger genklang och uppmuntrar världen till att ta vara på jorden.

Fakta om Mattias Klum

Läs mer på: www.Mattiasklum.com

Läs också

Kanske är du intresserad av...