Darwin-spindelhona

De största näten gjorda av Caerostris darwini vävs nästan alla av honor som denna spindel, som fotograferades 2008, säger Ingi Agnarsson, som har fått pengar från National Geographic Societys kommitté för forskning och upptäckter.Unga hannar väver också spindelnät, men så snart de blir vuxna, slutar de med detta beteende och lägger i stället all sin energi på sex.

22 september 2010

De största näten gjorda av Caerostris darwini vävs nästan alla av honor som denna spindel, som fotograferades 2008, säger Ingi Agnarsson, som har fått pengar från National Geographic Societys kommitté för forskning och upptäckter.

Unga hannar väver också spindelnät, men så snart de blir vuxna, slutar de med detta beteende och lägger i stället all sin energi på sex.

Ett av Caerostris darwinis viktigaste försvarsvapen är dess spräckliga, ojämna mönster, som ger spindeln ett bra kamouflage mot trädens bark, vilket tillsammans med Charles Darwin har gett inspiration till dess namn. Arten har hittats enbart på ön Madagaskar utanför Afrikas sydöstra kust.

Läs också

Kanske är du intresserad av...