Fälla med vått underlag

En av de första sakerna som förbryllade Ingi Agnarssons grupp, efter att de hade upptäckt Caerostris darwini, var hur den bär sig åt för att tillverka nät som är stora nog att spänna över ett vattendrag som denna flod i nationalparken Andasibe på Madagaskar, som fotograferats 2010.En av parkvakterna ”sade att spindlarna gör en Tarzan-sving, då de liksom hänger ned från silkestråden och svingar sig över”, säger Ingi Agnarsson. ”Vi gjorde allt för att testa det, men det visade sig vara fel.”

22 september 2010

En av de första sakerna som förbryllade Ingi Agnarssons grupp, efter att de hade upptäckt Caerostris darwini, var hur den bär sig åt för att tillverka nät som är stora nog att spänna över ett vattendrag som denna flod i nationalparken Andasibe på Madagaskar, som fotograferats 2010.

En av parkvakterna ”sade att spindlarna gör en Tarzan-sving, då de liksom hänger ned från silkestråden och svingar sig över”, säger Ingi Agnarsson. ”Vi gjorde allt för att testa det, men det visade sig vara fel.”

Sedan dess har Matjaz Gregori? från forskarlaget listat ut spindelns tillvägagångssätt, som han kommer att beskriva i en kommande vetenskaplig artikel.

Läs också

Kanske är du intresserad av...