VIDEO: Djurpark dokumenterar isbjörnsunges första 83 dagar

På Columbus Zoo i Ohio i USA har man filmat de första månaderna av isbjörnsungen Noras liv. Resultatet är en av de gulligaste videor du kommer att se i år!

17 februari 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

Isbjörnsungen Nora fick inte någon lätt start på livet när hon kom till världen den 6 november 2015 på Columbus Zoo i Ohio i USA.

Efter fem dagar i mamman Auroras vård stod det klart för personalen på Columbus Zoo att hon inte kunde ta hand om sin avkomma, så de bestämde sig för att ta över ansvaret för den nyfödda isbjörnsungen, skriver tidningen USA Today.

Gullig björn till låns

De två första månaderna i en isbjörnsunges liv är väldigt viktiga. Sina första veckor tillbringade Nora i ett mörkt rum, där hon drack upp till åtta flaskor mjölk om dagen.

Columbus Zoo väntade två månader med att ge isbjörnsungen ett namn. Först då var de var säkra på att hon skulle ta sig igenom alla strapatserna. ”Nora” är en sammandragning av föräldrarnas namn ”Nanuq” och ”Aurora”.

Det är svårt att stå emot de gulliga bilderna av Nora i videon överst på sidan, men en isbjörn är inte riktigt lika gullig när den växer upp.

Som fullvuxen kommer Nora att väga cirka 500 kilo och vara 2,8 meter lång. Då kan hon skryta med titeln världens största landlevande rovdjur.

Läs också

Kanske är du intresserad av...