Elfte september: 10 år senare.

Klockan 9.03 på morgonen den 11 september 2001 flög flight 175 från United Airlines rakt in i World Trade Centers södra torn.

12 september 2011 av Brian Handwerk, National Geographic News

Som ett led i attackerna den 11 september kapade terrorister fyra flygplan. Det kom att kosta nästan 3000 människor livet i New York, Virginia och Pennsylvania.

Med anledning av tioårsdagen för attackerna den 11 september har National Geographics bildredaktörer valt ut en serie starka bilder, som berättar historien om en av de mörkaste dagarna i USA. Klicka på galleriikonen till höger för att se bilderna.

Bilder från den 11 september chockerar fortfarande

”Tio år efteråt tycker jag att många av bilderna från den 11 september fortfarande ger ett intryck av angreppets råhet och brutalitet. För mig har de fortfarande en chockerande effekt”, säger Clifford Chanin, som arbetar på på USA:s nationella minnesmärke och museum för den 11 september i New York, och som har redigerat Memory Remains, en fotobok om föremål från den 11 september.

”En av de saker som skede är enligt min åsikt att vi har lyckats visa den förvridna motivationen bakom attackerna genom att visa de människor som blev fångar ovanför de våningar där planen kraschade, och de val de ställdes inför, när deras liv skulle ta slut. Jag tror att det har blivit en viktig del av historien”, säger Clifford Channin.

Läs också

Kanske är du intresserad av...