Till fots genom Mellanöstern

Paul Salopek har nått det krigshärjade Mellanöstern på sin historiska resa, då han följer den rutt som de första människorna tog, när de lämnade Afrika för 60000 år sedan.

25 februari 2015 av Paul Salopek

Krig och hopp lever sida vid sida i Mellanöstern

I detta brokiga och omstridda område möter Paul Salopek desperata människor på flykt från krigets fasor, men även hopp och optimism tvärs över gränser och religioner: Muslimerna på Sionberget i Jerusalem, som ber sida vid sida med judar vid kung Davids Grav. Ortodoxa kristna, som ropar hälsningar till varandra över Jordanfloden, som skiljer dem åt, men som även utgör ramen runt deras religiösa gemenskap.

Han möter även juden Avner Goren, som kämpar för att förvandla en flod av orenat spillvatten till ett grönt område och en samlingspunkt för de stridande parterna.

Läs mer om Paul Salopeks fascinerande resa

Följ Paul Salopek på nära håll under hans resa genom Jordanien och Israel i artikeln Det heliga landet, från National Geographic nummer 12/14 här.

OBS! Du måste ha en profil på National Geographic för att ladda ned artikeln. Det är gratis att skapa en sådan och tar bara ett ögonblick. När du klickar på nedladdningsknappen får du möjlighet att skapa en profil.

Läs också

Kanske är du intresserad av...