Min far stod modell till The archive of lost dreams (De förlorade drömmarnas arkiv). I flaskorna finns nästan hundra brev från personer som på min webbplats beskriver sina farhågor och förhoppningar.

Galleri: Konst på havets botten

Jason deCaires Taylor har förenat sitt intresse för skulptur, dykning, scenografi och fotografering för att återuppliva en havsbukts ekosystem på ett konstnärligt sätt.

17 januari 2012

Jason deCaires Taylor har förenat sitt intresse för skulptur, dykning, scenografi och fotografering för att återuppliva en havsbukts ekosystem på ett konstnärligt sätt. Foto: Jason deCaires Taylor

Den koralltäckta Man on fire (Brinnande man) utanför Cancún i Mexiko symboliserar vårt bristande miljömedvetande.

En grå kejsarfisk, som inte synts till i Cancúns vatten på flera år, simmar vid en av de 400 figurerna i min 420 kvadratmeter stora Silent evolution (Tyst evolu­tion). Jag hoppas kunna sätta ut ­ytterligare 200 skulpturer här i år.

Den här skulpturen – med hål i tv:n åt fiskarna – satte jag ut utanför Cancún. Jag kallar den Inertia (Inaktivitet), eftersom vetenskapen bevisat att vårt sätt att leva inte är hållbart, men att vi ändå inte bryr oss om det.

Den här statyn står på fem meters djup utanför Molinière Point i Grenada. Svampar har koloniserat sidan som är vänd mot en näringsrik havsström. Detta är ett av få tillfällen då jag har använt mig av ljussättning.

En fridykare dyker ner från den glittrande ytan mot en installation i Grenada med titeln Vicissitudes (Växlingar). ­Sextiofem av mina verk står här i det som mig veterligen är världens första skulpturpark under vattnet.

Läs också

Kanske är du intresserad av...