Julfoto med vapen i Arizona

Familjen tar det årliga julfotot med tomte och automatgevär. När någon försöker skapa en ny jultradition väcker det ibland debatt. Så är det i varje fall i den amerikanska delstaten Arizona. Där tog skytteklubben i Scottsdale, som är en förort till Phoenix, ett ovanligt initiativ, och det har blivit en enorm succé.Julfoto med automatgevär

26 november 2013

Familjen tar det årliga julfotot med tomte och automatgevär.

När någon försöker skapa en ny jultradition väcker det ibland debatt. Så är det i varje fall i den amerikanska delstaten Arizona. Där tog skytteklubben i Scottsdale, som är en förort till Phoenix, ett ovanligt initiativ, och det har blivit en enorm succé.

Julfoto med automatgevär

För endast fem dollar kan medlemmar (icke-medlemmar betalar tio dollar) komma till klubben och få årets julfoto taget. Ett fast inslag på fotot är jultomten, som sitter i en djup länstol med sitt personliga vapen bakom sig – en så kallas minigun av typen Garwood, som kan avfyra 6000 skott i minuten. De som vill fotograferas, och det är ofta hela familjer, kan välja ut varsitt vapen från klubbens arsenal, som innehåller allt från pistoler till tunga automatvapen. Resultatet blir ett fint foto av en familj som beväpnad till tänderna visar upp sitt största julleende.

Varje medborgares rätt

Klubbens ovanliga initiativ sammanfaller med debatten om en skärpning av den mycket liberala amerikanska vapenlagstiftningen. Debatten pågår dock mestadels i landets östra delar och därmed långt från Arizona, som är en av de delstater där man håller hårt på medborgarnas rätt att bära vapen. Även under julen.

Läs också

Kanske är du intresserad av...