Kängurur drar julsläden

I Australien firar man jul på sommaren med strandfest och kängurur framför släden.Hur firar man jul, när högtiden infaller mitt i sommaren? I Australien börjar skolornas sommarlov i slutet av december, och det betyder ju att julen blir lite annorlunda.Alla beståndsdelar finns dock på plats. Redan i början av december hänger det julgirlanger på gatorna och människor dekorerar sina hus. Kängurur drar släden

26 november 2013

I Australien firar man jul på sommaren med strandfest och kängurur framför släden.

Hur firar man jul, när högtiden infaller mitt i sommaren? I Australien börjar skolornas sommarlov i slutet av december, och det betyder ju att julen blir lite annorlunda. Alla beståndsdelar finns dock på plats. Redan i början av december hänger det julgirlanger på gatorna och människor dekorerar sina hus.

Kängurur drar släden

När tomten kommer till Australien ger han sina renar en paus. För att dra släden använder han sex stycken ”white boomers” – en boomer är australisk slang för en stor känguruhane. Det är inte heller ovanligt att se jultomten i shorts, för det är ju varmt under julen.

Strandfest och barbecue

Medan nordbor huttrar i decemberkylan och helst stannar inomhus, är det strandfest i Australien. När man har vilat sig efter julmiddagen åker man till havet, där alla badar och grillar. Man har en Christmas Barbie, som det heter lokalt. För dem som verkligen gillar sjön bjuder julen på den traditionella kappseglatsen mellan Brisbane och Hobart på Tasmanien.

Läs också

Kanske är du intresserad av...