Sällsynt foto av Billy the Kid är värt miljoner

En man från Kalifornien gjorde ett fynd i en lokal second hand-butik. Där köpte han det historiska fotot av Billy the Kid för knappt tjugo kronor. Nyligen värderades det till svindlande 42 miljoner kronor.

20 oktober 2015

Det finns bara ett foto som man med säkerhet vet föreställer Vilda västerns laglöse Billy the Kid. År 2010 fann dock Randy Guijarro en ferrotyp (ovan) daterad 1878 i en butik i USA. Han förstorade den och kände igen en figur.

Framträdande samlare av foton från den eran säger att det inte är Billy, alias William H. Bonney, och hans liga. John McWilliams, expert på gamla foton, säger dock att han ”till omkring 80 procent” är säker på att det är Billy.

Experter har jämfört foton och utfört ansiktsanalyser, och man har lyckats hitta en dagboksanteckning som knyter ihop alla i bilden.

Bilden är det andra av endast två kända foton av tjuven och mördaren ”Billy the Kid”, som sades ha 21 liv på sitt samvete – ett för varje år han levde. Fotografiet tros kunna inbringa 42 miljoner kronor till den lycklige ägaren.

Läs också

Kanske är du intresserad av...