När vuxna går i barndom

VIDEO: I National Geographics ”Taboo”-serie tittar vi närmare på fenomenet ”vuxenbaby” och följer amerikanen Stanley, som sover i en gigantisk spjälsäng, leker med lego och blir matad i en specialbyggd barnstol.

5 februari 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

Vi kan alla drömma oss tillbaka till barndomen, när vuxenlivets alla plikter och göromål blir för plågsamma.

För ett fåtal personer räcker det dock inte att drömma. De känner sig tvungna att förverkliga fantasin om att vara baby igen.

Vuxenbaby älskar skäll och smisk

”Vuxenbabysyndrom”, eller "adult baby", är en fetisch, som innebär att vuxna människor, i huvudsak män, får en (ofta sexuell) tillfredsställelse av att gå med blöja och napp och bli omhändertagna av en så kallad ”care taker”.

Fetischen med blöja och napp är en underart av BDSM (bondage-sadomasochism). Utskällningar, smisk och tvångsmatning är därför ofta fasta ritualer för vuxenbabyn, som tänder på ”lekkamratens" kontroll och nycker.

Enligt en undersökning på nästan 2000 vuxenbabys under 2015 uppstår den sexuella fetisch i elvaårsåldern hos män och i tolvårsåldern hos kvinnor.

Det är ovisst hur många vuxenbabys det finns globalt, men antalet är högt. Enbart i USA har organisationen ”Diaper Pail Friends” omkring 15000 medlemmar.

I National Geographics ”Taboo”-serie tittar vi närmare på fenomenet och följer vuxenbabyn Stanley, som sover i en gigantisk spjälsäng, leker med lego och blir matad i en specialbyggd barnstol. Se mer här:

Läs också

Kanske är du intresserad av...