Årets bästa foton tagna från en drönare

Se galleriet av bilder som vann årets stora internationella fototävling för drönare. En selfie med hajar, fantastiska bilder av vacker natur sedd från ovan samt roliga sammankomster finns bland vinnarna.

20 augusti 2015 av Greta Weber & Emily Jan

”Dronestagram” kallas appen för foton tagna från en drönare. Nu har vinnarna i tävlingen om de bästa bilderna 2015 korats.

Tävlingens jury bestod av National Geographics vicechef för fotografi, Ken Geiger, chefredaktören på tidskriftens franska utgåva, Jean-Pierre Vrignaud samt grundaren av ”Dronestagram”, Eric Dupin. Trion har sett och bedömt mer än 5000 inskickade foton, där de fokuserade på kreativitet, fotografisk kvalitet och hur väl bilderna passade in i kategorierna.

*Hitta Hugo vinner dronie-kategorin *"Drönarbilder kan tas där inga andra kan", säger Geiger, som själv är en prisbelönt fotograf. I hans ögon öppnar drönare en helt ny värld i att ta bilder för oss alla på samma sätt som den digitala utvecklingen har gjort.

Dupin tillägger att "drönarfoton är ett nytt visuellt språk, ett nytt och fräscht sätt att uppleva världen på".

Kategorierna inkluderade natur, platser och dronies – selfies tagna med en drönare. "Dronies är den ultimata selfiepinnen", säger Geiger begejstret.

Årets dronievinnare avbildar en grupp ”Hitta Hugo-entusiaster” på Cypern, som iförda figurens karakteristiska rödvitrandiga tröja vinkar till en drönare.****

Läs också

Kanske är du intresserad av...