Fotoreportage: Annie Griffiths

Annie Griffiths var en av de första kvinnliga fotograferna som anställdes av National Geographic. Hon höll i sin första kamera på college – och hon visste då att hon aldrig skulle lägga den ifrån sig igen.

Under Annie Griffiths långa karriär har hon rest i över hundra länder, vilket ett urval av hennes bilder visar. För att nå några av planetens avlägsnaste områden har hon flugit ultralätt flygplan, åkt skoter, ridit kamel, flugit varmluftsballong och ridit elefant.

”Jag har lärt mig att det även utan ett gemensamt språk är lätt att låta människor få veta att man tycker att deras barn är vackra, att deras hem är fina … och att deras historier förtjänar att delas med världen”, säger Annie Griffiths.

”Det är som att ta på sig vingar och flyga iväg. Jag älskar det”, säger hon.

Hennes bilder har illustrerat dussintals artiklar och böcker, bland annat om Lawrence av Arabien, den antika staden Petra i Jordanien, Nya Zeeland och Jerusalem.

Hon är även djupt engagerad i att använda sina bilder för att berätta om världens utsatta människor och har grundat Ripple Effect, ett kollektiv av fotojournalister som dokumenterar fattiga kvinnors situation och som sätter fokus på projekt som syftar till att hjälpa dem att ta kontroll över sina egna liv.

Fotografen

NG Live med Annie Griffiths

Vinn biljetter till NG Live med Annie Griffiths

Annie Griffiths har tagit bilder till National Geo­gra­phic sedan hon var 25 år. Hon har ofta tagit med sina båda barn på sina resor.

Besök Annie Griffiths webbplats

Läs också

Kanske är du intresserad av...