NG Live I: Brian Skerry

Den prisbelönte undervattensfotografen Brian Skerry hyllas för sina intima och häpnadsväckande porträtt av livet i planetens hav.

14 november 2012

Följ med på en resa över haven med en av National Geographics mest erfarna fotografer och upptäck en stor, dold värld under vågorna. Med sin kamera som kommunikationsmedel har Brian Skerry tillbringat mer än 10000 timmar under vattnet för att förmedla havens berättelser.

Hans bilder hyllar djupens mysterium och porträtterar varelser så närgånget att det ibland kan verka som om bilderna tagits i en studio. Skerry är ute och dyker åtta av årets tolv månader, ofta i extrema miljöer under polarisen eller i farvatten fulla av rovdjur. Han har till och med levt på havsbottnen för att komma nära sina motiv.

För att skapa fantastiska bilder måste en fotograf iaktta och verkligen se … Under årens lopp har jag lärt mig att det viktiga är att ha tålamod, sänka tempot och iaktta världen omkring mig/dme:quote

År 2011 publicerade National Geographic Books boken Ocean Soul, en milstolpe och en tillbakablick på Skerrys fotografier. I boken och i sitt föredrag tar Skerry med oss från de isiga vattnen i Nordatlanten, där grönlandssälar står öga mot öga med yrkesjägare till det ljumma Stilla havet, där han fotograferade korallrevs skadade ekosystem i färd med att återskapa sig själva.

På scenen är Skerry en passionerad talesperson för de hav som han älskar att fotografera. Hans medryckande föredrag inför åhörare vid TED, Harvard och Londons Royal Geographic Society väcker vördnad för livet i havet och erbjuder även hopp om att livskraften i världens oceaner kan bevaras.

Brian Skerry berättar

NG Live I

Tisdag 12 februari 2013 kl 19:00.

Erbjudande

Bli prenumerant och få en nanojacka – 69 kr

Läs också

Kanske är du intresserad av...