Läs också

Fotokonkurrence

NG Live II: Annie Griffiths

Griffiths var en av de första kvinnliga fotograferna som började arbeta för National Geographic. Hon har fotograferat i mer än hundra länder under sin framgångsrika karriär.

14 november 2012

Upplev hur livet ter sig för en fotograf på uppdrag för National Geographic och möt en sann pionjär som har överbryggat kulturella barriärer för att förmedla oförglömliga bilder och berättelser till vår publik.

Som en av National Geographics första kvinnliga fotografer har Annie Giffiths arbetat på sex kontinenter och i mer än 100 länder. Hon har färdats med ultralätt flygplan, moped, kamel, varmluftsballong och elefant för att nå några av de mest avlägset belägna platserna i världen. Annie är känd för sin värme, sin humor och sin förmåga att få kontakt med människor. Annie är lika hemma i ett beduintält som i en by i Afrika, eller här i hamnen i Sydney, där hon fotograferade National Geographics omslagsartikel inför millennieskiftet.

Jag har lärt mig att även utan ett gemensamt språk är det enkelt att tala om för människor att deras barn är söta, att deras hem är vackert …och att deras berättelser är värda att dela med resten av världen/dme:quote

Annie har bevakat några av världen mest konfliktdrabbade platser, inklusive Syrien, Pakistan och Libanon där hennes djärvhet och förmåga att öppna dörrar gjorde att hon tog sig in där få andra varit. Hennes böcker porträtterar även några av världens vackraste platser, som i hennes samarbete med författaren Barbara Kingsolver i ”Last Stand: America’s Virgin Lands”. År 2010 utsåg Amazon och Barnes and Nobel Annies bok ”Simply Beautiful Photographs” till årets foto/konstbok. I oktober 2012 kommer National Geographic att lansera hennes senaste bok, ”Life in Color”.

Den överdådiga fotografiska resa som Annie framför på scenen – baserad på hennes memoarer ”A Camera, Two Kids, and a Camel” – omfattar tre decennier av internationellt resande fyllt med fantastiska kulturella observationer och avslöjande berättelser. Hon tar även med oss bakom kulisserna som grundare av Ripple Effect Images, en sammanslutning av världskända fotojournalister, vars syfte är att dokumentera och ge inspiration åt kvinnor i framväxande länder. Annie har utsetts till en av ”Best of the Best Speakers” av organisationen World Presidents’ Association. Hon trollbinder sina åhörare och betraktas som en av National Geographics populäraste talande ambassadörer.

Annie Griffiths berättar

Läs också

Kanske är du intresserad av...