Steve McCurry: Utställning och fotoseminarium

National Geographic-fotografen Steve McCurry håller tre exklusiva fotoseminarer i samband med sin fotoutställning i Köpenhamn i juni. Vinn VIP-biljetter till invigningen av utställningen, och anmäl dig gärna till ett fotoseminarium.

20 april 2012

Øksnehallen i Köpenhamn presenterar utställningen ”Ikoniska fotografier” från den 22 juni till den 29 juli.

Som prenumerant på National Geographic får du och en följeslagare 50 % rabatt på biljettpriset (inträde kostar 75 danska kronor). Uppge ditt prenumerationsnummer vid ingången. Om du inte är prenumerant kan du beställa en prenumeration för bara 69 kronor Beställ prenumeration: Klicka här.

Om Steve McCurry

Steve McCurry är en av vår tids största bildskapare. Han lyckas på ett inspirerande och unikt sätt ta bilder med både konstens estetiska uttryck och journalistikens dokumentariska kvaliteter. Hans mål är framför allt att berätta en historia om de människor han fotograferar och att bevittna deras livsvillkor.

Steve McCurry arbetar med fokus på de mänskliga tillstånden och de många kulturerna runt om i världen. Han drivs av en medfödd nyfikenhet och förundran inför vad världen har att erbjuda. Med en otrolig förmåga att överbrygga både språkliga och kulturella gränser fångar han fantastiska historier av mänsklig erfarenhet.

Steve McCurry har bevakat många internationella konflikter. Hans karriär började, när han 1979 korsade den pakistanska gränsen till det konflikthärjade Afghanistan. Förklädd som en ur lokalbefolkningen och med filmrullarna insydda i sina kläder, blev han den förste fotograf som kunde bevittna striderna i landet. För reportaget från Afghanistan vann han 1980 sitt första pris (följt av många). Priset var The Robert Capa Medal för bästa fotoreportage i utlandet.

Fotoseminarium med Steve McCurry

Steve McCurry håller tre fotoworkshops i Köpenhamn den 22, 23 respektive den 24 juni. Anmäl dig här.

Steve McCurry

Steve McCurrys bilder visas i Øksne­hallen i Köpenhamn den 22 juni–29 juli 2012.

Delta i Steve McCurrys fotoseminarium.

Besök Steve McCurrys webbplats.

Läs också

Kanske är du intresserad av...