Läs också

Fotokonkurrence

Steve Winter: Den hemlighetsfulla puman

Se galleriet med bilder av den skygga puman i USA. Steve Winter har satt ut kamerafällor för att föreviga det hemlighetsfulla kattdjuret.

9 november 2015

De flesta pumor kan aldrig vara säkra på att överleva. De unga pumorna söker sig oftast ut på egen hand, när de är bara ett till två år gamla. Deras jakt på revir kan leda dem till platser som är farliga för dem.

Pumorna är väldigt hemlighetsfulla, och Steve Winters kamerafällor verkar ibland vara bästa sättet att avslöja deras liv på. Experter avslöjar att pumorna i stort sett aldrig umgås med varandra. Steve Winter har lyckats fånga dessa mystiska varelser genom att kombinera tålamod med kamerafällor.

Den banbrytande tekniken med kamerafällor har gjort det möjligt att fotografera Nordamerikas flyktiga pumor, som i stort sett kommer fram enbart på natten. Kamerafällorna har konstruerats av en av National Geographics specialister, Kenji Yamaguchi. Steve Winters strategi är att placera fällorna i ögonhöjd med pumorna, så att de bibehåller sin territoriala makt på fotografierna.

Bakom fotografen Steve Winter Steve Winters kärlek till kattdjur är tydlig under hans långa karriär. Hans fokus ligger på att avbilda kattdjuret i dess vanliga miljö. Steve Winter vill genom sina fotografier få insyn i kattdjurens mystiska beteende. Eftersom de flesta kattdjur lever i skogarna vill Steve Winter förmedla budskapet att vi behöver djuren, och om vi kan rädda dem, kan vi rädda oss själva.

Under sin karriär har han jagats av jaguarer i Brasilien, fastnat i kvicksand i världens största tigerreservat i Burma och flugit över vulkanutbrott. Han växte upp i delstaten Indiana i USA och drömde om att bli fotograf för National Geographic. Steve Winter är utbildad vid San Franciscos universitet och konstakademi. År 1991 började han fotografera för National Geographic.

Fakta om Steve

Läs mer på: www.Stevewinterphoto.com

Läs också

Kanske är du intresserad av...