Årets inredningstrend: återvunnet mangoträ!

Årets julklapp är det återvunna plagget. På furniturebox.se hittar du möbler av återvunnet mangoträ som är givna familjefavoriter 2019.

20 december 2018 av Harald Nylund

Vi behöver minska på koldioxidutsläppen och värna om vår planet. Att inreda hemmet med möbler av återvunnet mangoträ handlar om att ta vara på våra resurser och samtidigt minska på massproduktionen av nya möbler. Mangoträ är ett stabilt och hållbart träslag som finns i både ljusbrun och mörkare brun nyans. 

Trendspaning 2019: Naturfärger

Återvunna möbler i naturliga träslag kommer att fylla hemmen nästa år. Genom att använda sig av återvunna möbler, som är långt ifrån perfekta, skapar man det perfekta, personliga hemmet för dem som bor där. Skavanker är snyggt. Trenden går ut på att sträva efter att ha hållbara material i sobra färgskalor som ett led i vår längtan att komma närmare naturen. Vi vill ha varma färger och inreda med enkla, naturliga träslag.

Fördelar med återvunnet mangoträ

Med återvunna möbler i mangoträ sätter du en personlig prägel på inredningen. Dessa möbler har alla en historia att berätta och en alldeles speciell utstrålning som mangoträet tar fram. En bordsskiva i återvunnet mangoträ gör sig väl med ett underrede, eller andra utsmyckningar och detaljer, i metall. 

Låt din egen smak styra

Förutom matbord finns även vitrinskåp, skänkar och byråer av återvunnet mangoträ. Alla skänkar är tillverkade av återvunnet mangoträ och glas. Matborden har en flerfärgad bordsskiva och finns med metallunderrede, ett underrede i rostfärgad metall eller underrede på hjul. 

Så ger du mangoträet liv! 

Matbordet är en viktig möbel i alla hem. Det är där vi sitter ner tillsammans med familjen, summerar dagen och äter varma måltider. Det är viktigt att matbordet passar in i hemmet och i den övriga inredningen. Du låter mangoträet komma fram ytterligare med hjälp av blommor, växter, inredning i metall och andra varma, naturliga träslag. 

Tips!

Det finns matbord och sidobord i olika storlekar och för att bordet ska passa in i utrymmet du valt ut behöver du ta rätt mått på höjden, diametern och bredden. Vid ett matbord är det viktigt att du sitter skönt och ett sidobord för avlastning ska varken vara för högt eller för lågt. 

Läs också

Kanske är du intresserad av...