Ett klocktorn ligger vid foten av en kyrka i Lorca, efter att två skalv på onsdagen skakade staden i sydöstra Spanien. Skolbarn träffas ofta på torget vid kyrkan tidigt på kvällen, och om det andra skalvet hade inträffat tio minuter senare, skulle det enligt en spansk tv-reporter på platsen ha ”orsakat en tragedi”. Foto: Juan Francisco Moreno, European Pressphoto Agency.

Galleri: Jordskalv i Spanien

Jordskalven som drabbade Spanien på onsdagen har dödat minst tio personer och förstört historiska byggnader och vägar.

12 maj 2011

Jordskalven som drabbade Spanien på onsdagen har dödat minst tio personer och förstört historiska byggnader och vägar.

Skadade bilar står vid en raserad byggnad i Lorca i Spanien efter onsdagens jordskalv. På en annan plats i staden fastnade bilister i en biltunnel som kollapsat, och enligt den spanska dagstidningen El Pais, som citerades av tv-stationen MSNBC, uppstod sprickor i vägar och viadukter. Foto: Jorge Guerrero, AFP/Getty Images.

Bland rasmassorna från onsdagens båda skalv i Spanien försöker en polis (till höger) trösta dottern (i mitten) till ett av de minst tio offren för naturkatastrofen. Skalven, som inträffade i närheten av den sydöstliga staden Lorca (karta), skadade mängder av människor, historiska byggnader och vägar. Foto: Israel Sanchez, European Pressphoto Agency.

En kropp har täckts med en filt i stadsdelen San Diego i den spanska staden Lorca efter onsdagens jordskalv. Överallt i staden skadades mängder av människor av fallande tegelstenar och andra delar från byggnader, och minst tio har omkommit. Foto: Israel Sanchez, European Pressphoto Agency.

Invånare i Lorca söker sig ut i det fria utanför staden, efter att två jordskalv sent på onsdagen fick byggnader att rasa samman. ”Befolkningen är skrämd och rädd för att återvända till sina hem”, berättade en lokal ämbetsman enligt MSNBC för spansk radio. ”Tusentals människor är väldigt förvirrade.” Foto: Jorge Guerrero, AFP/Getty Images.

Läs också

Kanske är du intresserad av...