Sulfater påverkar våra hav negativt

Visste du att ditt schampo kan påverka haven negativt? Vatten är livsnödvändigt för vår överlevnad – minska din användning av kemikalier i din vardag för ett renare vatten. Weleda kommer med tips.

11 augusti 2017

Kemikalier är svåra att bryta ner

Sodium Lauryl Sulfate, SLS, är en sulfat som är svår för naturen att bryta ner. Många produkter i ditt hem kan innehålla sulfater, vars uppgift är att löddra och avfetta. Sulfater finns ofta i till exempel tandkräm, schampo, tvål och diskmedel. Och dessa sulfater rinner, efter användning, ut i vårt vatten och hav.

Minska kemikalier i din vardag

  • Välj sulfatfria skönhetsprodukter.
  • Välj gärna miljömärkta produkter och köp produkter från företag som arbetar för en bättre miljö.
  • Använd inte mer kemikalier än nödvändigt. Du kan till exempel skapa en egen hushållsrengöring med vatten och såpa.
  • Gå igenom de produkter du har hemma då och då. Rensa bort produkter som blivit gamla. Du kan kontakta din kommun för information om var du kan lämna dina produkter.

Weleda – arbetar för ett renare hav

Weleda satsar på att påverka miljön positivt med deras skönhetsprodukter. Till exempel så vattnas inte mandelodlingen i Alicante. Normalt sett slukar mandelodlingar mycket vatten. När träden inte bevattnas resulterar i en mindre skörd men bönderna får istället ett högre kilopris så att de inte förlorar inkomst. Resultatet blir att bönderna får en trygg inkomst, vattnet kan användas där behovet är mycket större och att Weleda får en mandelolja av finaste kvalitet.

För att fler ska få tillgång till rent vatten i världen investerar vi även i WaterAid projekt och deras arbete ibland annat Asien och Afrika.

Läs också

Kanske är du intresserad av...