Vandrande stenar

Istidens glaciärer tappade stora klippblock på de märkligaste ställen. Flyttblocken ger horisonten en säregen kontur, eftersom de ofta ligger omotiverat i landskapet, som om de trillat ur fickan på en jätte på promenad.Flyttblock kallas även erratiska block av det latinska errare, som betyder att vara på avvägar. Det verkar rimligt, eftersom isen har fört dem med sig från deras ursprungliga placeringar och lämnat dem någon helt annanstans, där de nu ligger tungt och orubbligt i landskapet.Ladda ned och läs artikeln om flyttblock genom att klicka på knappen nedan.[protected_file]

4 april 2012

Istidens glaciärer tappade stora klippblock på de märkligaste ställen. Flyttblocken ger horisonten en säregen kontur, eftersom de ofta ligger omotiverat i landskapet, som om de trillat ur fickan på en jätte på promenad.

Flyttblock kallas även erratiska block av det latinska errare, som betyder att vara på avvägar. Det verkar rimligt, eftersom isen har fört dem med sig från deras ursprungliga placeringar och lämnat dem någon helt annanstans, där de nu ligger tungt och orubbligt i landskapet.

Ladda ned och läs artikeln om flyttblock genom att klicka på knappen nedan.

Fototävling

Fototävling: ladda upp din stenbild

Skicka in dina egna bilder av stenar och var med i tävlingen.

Läs också

Kanske är du intresserad av...