Under mottot ”inspiration till att ta vara på världen” bjuder National Geographic varje månad med läsarna på en enastående jordenruntresa. Tidskriften med den berömda gula ramen är känd för sina fantastiska bilder och reportage om människor, natur, forskning, upptäcktsresor och historia.

Om National Geographic Society

Det är det amerikanska, icke vinstdrivande sällskapet National Geographic Society, som står bakom tidskriften. Sällskapet grundades 1888, när en grupp av dåtidens ledande vetenskapsmän gick samman för att skapa en tidskrift, som kunde ”öka och sprida kunskapen om geografi". I dag ges National Geographic ut på 31 olika språk, och globalt sett har tidskriften 50 miljoner läsare.

Nordiska National Geographic

Här i Norden har Bonnier Publications International AS sedan år 2000 haft licensen att ge ut tidskriften på svenska, danska, norska och finska.

Vi stödjer forskningen

Under de senaste 120 åren har National Geographic Society finansierat över 9000 projekt inom vetenskap, undervisning och naturvård samt otaliga expeditioner och upptäcktsresor, som resulterat i spännande, ny kunskap direkt från fältet. Som prenumerant på tidskriften bidrar du också till att stödja dessa allmännyttiga projekt.

Mer från National Geographic

Förutom tidskriften producerar sällskapet även kartor och atlas, böcker och undervisningsmaterial, filmer, dvd:er, interaktiva medier och tv-program, bland annat för National Geographic Channel.

Chefredaktör: Karen Gunn

Ansvarig utgivare: Anna Rading Ploman

Webbansvarig: Jakob Priess

Läs också

Kanske är du intresserad av...