Den stora lejonresan

Få känner nationalparken Serengetis lejon lika bra som lejonexperten och fotografen Daniel Rosengren. Nu får du en unik chans att följa med honom på lyxsafari och uppleva de majestätiska djuren på nära håll på savannen.

26 maj 2016

Som forskare i Serengeti Lion Project har Daniel Rosengren kommit lejonen i Serengeti mycket nära. National Geographics stöd till projektet har resulterat i flera reportage- och dokumentärfilmer.

Nu arbetar Daniel som fotograf för The Frankfurt Zoological Society och återvänder till Tanzania för att hälsa på lejonen i Serengeti. Vi erbjuder National Geographics läsare att följa med.

Det blir en unik möjlighet att få insyn i dessa kattdjurs beteenden och personligheter. Resan börjar i natursköna Ngorongorokratern och fortsätter genom Serengeti till de norra delarna vid gränsen till Kenya.

Fokus under resan är lejon, men givetvis möter vi också savannens andra djur som sebra, giraff, gnu och olika antiloparter. Chanser finns att se alla de stora fem: elefant, buffel, lejon, noshörning och leopard.

Arrangemanget är av bästa märke, max 14 deltagare och boende på savannens finaste tältlodger.

FAKTA OM RESAN Vårt första möte med djuren blir i Ngorongorokratern, med hög koncentration av lejon och störst chans att se den sällsynta och utrotningshotade noshörningen.

Denna tid på året befinner sig vanligtvis migrationen i Ndutu-området strax utanför msödra Serengeti. Enorma mängder gnuer och sebror flyttar sig för att få tillgång till vatten och gräs. Här övernattar vi i klassiska safaritält på Olakira Camp för att få chans att se den storslagna migrationen från ”första parkett”.

Färden går sedan vidare till Serengetis östra delar. Det var här Daniel arbetade under tiden på Serengeti Lion Project.

Området har länge varit skyddat och därmed stängt för turism, för att ge de stora kattdjuren, främst geparder, en fristad. Vi övernattar på Namiri Plains, den enda tältlodge som har fått tillstånd att etablera sig här.

Den stora lejonresan avslutas i norra Serengeti. I de här avlägsna trakterna är naturen orörd och vacker och vi möter inte många andra besökare. På exklusiva Sayari Camp bor vi i rymliga safaritält. Passa på att ta ett dopp i poolen och spana samtidigt ut över den vidsträckta savannen. Efter åtta dagar fullmatade med upplevelser går safariflyget tillbaka till Arusha.

Att avsluta med att se Serengetis vildmark från ovan slår det mesta!

Den stora lejonresan arrangeras i samarbete med Jambo Tours och National Geographic. Du hittar mer info och har möjlighet att boka din resa på Jambo Tours webbplats:

Läs också

Kanske är du intresserad av...