Anslag: Utforska världen med stöd från Natgeo

National Geopraphic har gett stöd åt forskare som Jacques-Yves Cousteau och primatologen Jane Goodall. Nu kan du i Norden söka stöd hos en ny fond för forskningsanslag, som National Geographic står bakom.

11 januari 2012

I 122 år har National Geographic gett stöd åt forskare och upptäcktsresande från 111 länder. Bland dem finns namn som oceanografen Jacques-Yves Cousteau, polarforskaren Robert Peary och primatologen Jane Goodall. De tidigaste mottagarna utforskade en värld med många vita fläckar på kartan.

I dag har de flesta av dessa fläckar fyllts i, men utforskning av planeten behövs ändå för att vi bättre ska förstå och ta hand om vår värld. I syfte att globalisera detta arbete än mer har National Geographic instiftat en ny fond i Norden.

Anslagsmottagare nr 1: Israel Cook Russell

År: 1890. Plats: USA. Projekt: Utforska och kartlägga USA:s näst högsta berg: Mount St. Elias på 5489 m. Russell fjord i Alaska är uppkallad efter honom.

Anslagsmottagare nr 10000: Krithi Karanth

År: 2011. Plats: Indien. Projekt: Undersöka konflikter mellan människor och djur och förhindra effekterna av dem på lantbrukare och deras djur och grödor.

Läs också

Kanske är du intresserad av...