Framtidens hörlurar är trådlösa

Den trådlösa utvecklingen är långt ifrån över. Nu är det dags att börja ta farväl av sladden.

16 november 2016 av Anna-Dora Maron

Få ett superbra erbjudande på ett par trådlösa hörlurar som kan användas till både din mobil, surfplatta och dator. Klicka här för att läsa mer.

Internet, TV och datorutrustning har sedan länge kastat sig in i den trådlösa utvecklingen, som bara blir allt smartare och enklare att använda.

Nu har turen kommit till hörlurar, som snart kommer att säga hej då till sladden.

Teknikjätte banar vägen för en trådlös framtid

Det är framför allt teknikjätten Apple som står i framkant för en trådlös framtid, eftersom Apple har valt att ta bort uttaget på sin senaste iPhone, iPhone 7.

Det betyder att den nya iPhone inte längre kommer att ha något uttag för hörlurar. De blir helt trådlösa.

Eller nästan, i alla fall. Apple skickar nämligen med en liten extra adapter som gör att man fortfarande kan ansluta ett headset med sladd. Förmodligen en bra idé, eftersom beslutet att ta bort uttaget har fått en del kritik från både recensenter och användare.

Se presentationen av den nya, sladdlösa iPhone här:

Trådlösa enheter har blivit markant bättre

Det är dock inte för inte som Apple har fått mersmak för en trådlös framtid.

I takt med att internet har nått nya höjder i form av bättre hastigheter och fler frekvenser, har trådlösa enheter blivit mer stabila och lättare att hantera än tidigare.

Det är särskilt Bluetooth som många forskare och utvecklare ser som svaret på en trådlös framtid, som kopplar samman tekniska enheter utan sladdar och ledningar på ett mycket energisnålt sätt.

Få ditt eget trådlösa headset

Just nu kan du hänga med i den trådlösa utvecklingen tillsammans med National Geographic. När du beställer tidningen kan nu nämligen få ett par trådlösa hörlurar som enkelt kan anslutas till din mobil, surfplatta eller dator.

De har en räckvidd på hela 10 meter och en inbyggd mikrofon som gör att du kan prata i telefon eller använda Skype utan att störas av sladdar.

Det trådlösa headsetet är värt 599 kr, men du kan få det tillsammans med 3 nr av National Geographic för endast 99,50 inkl. 49,50 i porto och exp. Totalt 149 kr. Läs mer om hörlurarna och det fina erbjudandet HÄR.

Läs också

Kanske är du intresserad av...