Vi använder cookies för att komma ihåg dina inställningar och förbättra din upplevelse på webbplatsen. Vi delar denna information med våra samarbetspartner.
Läs mer
Matspillet är så omfattande att det utgör ett hot mot framtidens behov av att mätta det växande antalet människor på jorden. Vi kan emellertid göra något åt det. Dela med dig av dina bästa tips för att undvika matspill.
Vi känner alla till matspillet: Grönsakslådan töms, och skrynkliga morötter och alltför levande gurkor hamnar i soptunnan. Soppan eller grytan från förra veckan går samma väg.
Hälften av all mat går till spillo
Faktum är att uppskattningsvis upp till 50 procent av all mat, mätt i vikt, går förlorad. Det motsvarar 25 procent av alla producerade kalorier.
År 2050 kommer världens befolkning troligen att ha vuxit med två miljarder till hela nio miljarder, och behovet av livsmedel kommer då att vara dubbelt så stort som i dag. Det är en enorm utmaning och en god anledning till att granska våra matvanor.
Matspillet kan lätt begränsas
Av alla de möjligheter vi har för att öka tillgången på mat för framtidens behov är begränsningen av matspillet en av de effektivaste.
Läs mer om hur vi säkrar framtidens livsmedel, här, och tipsa andra läsare om hur du själv får ut mesta möjliga av innehållet i ditt kylskåp.
Ja tack, jag vill gärna ha National Geographics nyhetsbrev fyllt med spännande artiklar och marknadsföring om National Geographic via e-post. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst igen. Läs mer