Bakterie hjälper kanske immunsystemet

Huden är full av bakterier, som ­potentiellt kan orsaka allvarliga infektioner. Nu har forskare vid University of California i USA dock kommit på att en av dessa, Staphylococcus epidermidis, kanske bidrar till att finjustera immunsystemet med hjälp av en molekyl, som blockerar aggressiva ämnen, som kan ge infektioner. De goda stafylokockerna är dock goda bara så länge huden fungerar som barriär. Inne i en försvagad kropp kan de orsaka dödliga infektioner. På bilden ovan avslöjas Staphylococcus epidermidis i ett handavtryck odlat i ett laboratorium.

10 augusti 2011

Huden är full av bakterier, som potentiellt kan orsaka allvarliga infektioner.

Nu har forskare vid University of California i USA dock kommit på att en av dessa, Staphylococcus epidermidis, kanske bidrar till att finjustera immunsystemet med hjälp av en molekyl, som blockerar aggressiva ämnen, som kan ge infektioner.

De goda stafylokockerna är dock goda bara så länge huden fungerar som barriär. Inne i en försvagad kropp kan de orsaka dödliga infektioner. På bilden ovan avslöjas Staphylococcus epidermidis i ett handavtryck odlat i ett laboratorium.

Läs också

Kanske är du intresserad av...